Benidorm sjakkturnering 2018 fre.30. nov. - lør. 8. desember
Hent link
Facebook
X
Pinterest
E-post
Andre apper
Så ble det enda en seier i runde 9 mot en ung spanjol med litt lavere rating :-) Men det var stygge tabber fra begge sider. Så er turneringen slutt for meg (jeg må droppe siste runde og få 0 poeng for den.
Første runde gikk dårlig med en kjempetabbe tidlig i partiet. Det er ingen unnskyldning at motstanderen hadde over 1800 i rating. Hvem som helst hadde slått meg etter den tabben min. Andre runde gikk bedre - ingen kjempetabber, men måtte til slutt gi tapt mot spanjol med 1700 i rating. En bonde over i sluttspillet tok den rutinerte spilleren lett. Jeg spiller i B-klassen med ca 350 spillere av forskjellig nasjonalitet. Spillelengde er 90 minutter + 30 sekund. Jeg kjenner kun Thore Rokvold fra Landsturneringen her. Ingen fra Løperen stiller :-(
(Opptil 4 av de første runder kan utelates med 1/2 poeng på hver runde etter såkalte Byes-regler). Jeg må stå over siste runde (selv om jeg taper et poeng) og spiller dermed 9 runder.Jeg spiller altså: Fra fredag 30. nov. - til fredag 7. desember. Jeg bor i vår 3-roms leilighet, hvis jeg ikke får veldig lyst å bo noen netter på det rimelige spille-hotellet da. FLyreisen tar 3-4 timer og kan komme ned i mot noen få hundrelapper hvis det bestilles noenlunde tidlig fra Bergen til Alicante.
På turnerings-sidene kan du velge engelsk, men får en blanding av spansk og engelsk. Jeg kan hjelpe med påmelding. Se Rundeoppsett , Infoside , Hovedside .
Jeg regner med å legge ut mine spilte partier her (i alle fall hvis jeg vinner :-) Bilder fra i fjor:
Grunnkurs i sjakk Svein Erik Kringstad Hele kurset vil gå over 4-5 timer/uker med dette inneholdet: 1. Spilleregler - litt om brikkenes bevegelse og verdi 2. Generelt om åpninger 3. Hvordan sette matt (særlig i sluttspillet) Og hva er Patt 4. Taktiske tips og triks i midtspillet 5. Bondestruktur og sluttspill 6. Og til slutt mer om åpningsteori, populære åpninger eller andre spennende åpninger 1. Spille-regler Historisk tilblivelse av spillet og regler: Sjakk antas å ha oppstått i Asia før år 600. Nøyaktig hvor er usikkert, men mulige steder er Kina , India og Persia . Sjakk kom via araberne til Europa, og dagens spilleregler antas å ha oppstått i Spania på slutten av 1400-tallet. Brikkenes flyttes slik: - Bønder flyttes en rute rett fremover, men kan gå to ruter første gang (fra utgangsposisjon). Eller de kan slå ut brikker som står på skrått foran. - Hest (Springer) kan hoppe over andre brikker - to ruter i en eller annen retning, ...
Bondestruktur og sluttspill Her i diagram 1 vises svakheten ved dobbeltbønder i sluttspillet. De kan ikke forsvare hverandre og er da mer sårbare, særlig når det ikke er flere offiserer igjen. Her vinner hvit lett med f.eks g4. Svart må da storme til for å stoppe g-bonden fra å bli dronning. Men hvit kan da la svarts konge gå helt opp til f4 siden svart ikke kan slå f3. I såfall vil hvits g-bonde kunne gå foran inn å bli dronning. Så svarts konge må stå å passe på g-bonden, mens hvit i ro og mak kan gå opp og slå begge bøndene på b-linjen, for deretter å gå over å hjelpe g-bonden inn til dronning. Her kommer en mer kompleks studie hvor dobbeltbonde avgjør i sluttspillet: Diagram 2 her viser en ofte forekommende bonde-struktur etter Rui Lopez (Spansk) og Berlin-varianten. Her har hvit fordel av å være i trekket, men ikke minst en bedre bondestruktur uten dobbeltbonde. Hvit har dermed majoritet på kongefløyen og nok ressurser til foreløpig å blokke...
27. Lxb7 gjev deg ein bonde til. Dersom Tab8, så Tc7 og dermed held du fast på bonden og i tilegg får eit tårn på 7. rada.
SvarSlettJa, det hadde vært bedre (i trekk 26 altså). Jeg var så opptatt av å kapre den åpne linjen og overså den ubeskyttete bonden.
SvarSlett